Eton Mess met vers fruit

Eton mess is een heerlijk simpel maar super feestelijk dessert! Serveer het in glaasjes om iedereen een eigen portie te geven of serveer het in een grote bak, zoals ik hier doe, en geef iedereen een lepel. Het rechts van de sterksten (en snelsten) geldt dan wel, dus zorg dat je hierop voorbereid bent. ­čÖé

Voor mijn 21 diner vorig jaar heeft mijn mama deze Eton Mess gemaakt voor 15 meiden die al een heel 1000-gangen diner achter de rug hadden. Op de een of andere manier kwam, toen de schalen op tafel kwamen, het fenomeen ‘toetjes-maag’ naar voren en zodra iedereen een lepel had was het aanvallen en waren de schalen binnen no-time leeg! Lees gauw verder voor het recept:

Ingredi├źnten voor 6 personen

  • 750 gr Griekse yoghurt
  • 500 gr slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 6 el suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 gr meringue in kleine brokjes
  • 250 gr frambozen
  • 500 gr aardbeien
  • 250 gr bramen
  • 1 kg rood diepvriesfruit

Bereiding

  • Klop de slagroom lobbig en meng luchtig met de Griekse yoghurt en de mascarpone. Roer hier de twee soorten suiker en de helft van de meringue doorheen.
  • Verwarm het diepvriesfruit zachtjes in een pan en maak het verse fruit schoon.
  • Roer het verwarmde fruit kort door het slagroommengsel zodat er een gemarmerd effect ontstaat (roer niet te veel!).
  • Stort het mengsel in een mooie grote schaal en versier met het fruit en de overige meringue. Aanvallen maar!
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *