Cajun kipwrap met koolsla

Deze wrap is makkelijk en snel te maken en goed voor te bereiden om later te eten. Ik heb ze bijvoorbeeld gemaakt om mee te nemen voor tijdens Glow in Eindhoven dit jaar met mijn vriendje.

De kip in deze wraps is gekruid met cajunkruiden. Die kan je kant en klaar kopen in de supermarkt, maar je kan ze ook zelf maken. Cajunkruiden bestaan hoofdzakelijk uit komijn, paprikapoeder, oregano en chili. Als je ze zelf maakt, kan je makkelijk variëren in pittigheid, door minder of juist meer chili toe te voegen. Een wrap volgens dit recept is 425 kcal waard. Het recept vind je hieronder:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 volkoren wraps
  • 400 gr kipfilet
  • 2-3 el cajunkruiden
  • 1 el olijfolie
  • 300 gr gesneden witte kool
  • 150 gr wortel julienne
  • Bakje Griekse yoghurt 0% vet (170 gr)
  • 2 tl mosterd
  • 1 limoen
  • 1 stronk romaine sla

Bereiding

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak aan in de olijfolie.
  • Voeg de cajunkruiden en sap van de halve limoen toe en gaar door onder een deksel.
  • Meng ondertussen de witte kool, wortel julienne, Griekse yoghurt en mosterd door elkaar tot een smeuïge koolsla. Kruid met peper en zout en voeg naar smaak sap van de andere limoenhelft toe.
  • Snijd tenslotte de romaine sla in reepjes.
  • Time to assemble! Leg op elke wrap in het midden eerst de sla, dan de koolsla en vervolgens de kip. Rol op als een burrito en wikkel eventueel in vetvrij papier of aluminiumfolie om mee te nemen. Eet smakelijk!
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *