All-time favorite vegetarische lasagne

Deze lasagne is bij ons thuis de all-time favorite! Iedereen vindt hem lekker en zelfs mijn broer, die doorgaans een maaltijd zonder vlees geen maaltijd noemt, vindt deze vegetarische lasagne een hit. Door het gebruik van volkoren lasagnevellen voeg je een hoop vezels aan dit gerecht toe, zonder dat je het merkt of proeft. De ricotta met spinazie is een lekker romig alternatief voor de anders zo calorierijke bechamelsaus en de voorgekruide tomatensaus is een makkelijke en snelle smaakmaker! Een portie lasagne op deze manier is 393 kcal waard. Lees het recept hieronder!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8-10 volkoren lasagnebladen
  • 1 pakje AH basis pastasaus pikant (390 gr), of een andere pittige tomatensaus
  • 450 gr spinazie (diepvries)
  • 250 gr ricotta
  • 1 bol light mozzarella
  • 250 gr kerstomaatjes
  • 250 gr champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180oC.
  • Snijd de champignons klein en bak in een droge pan met een uitgeperste teen knoflook gaar.
  • Ontdooi de spinazie in een pan, voeg dan de ricotta en champignons to en kruid met zout en veel peper.
  • Bouw nu je lasagne: begin met een dun laagje tomatensaus op de bodem van je ovenschaal om de bladen niet aan de schaal te laten plakken. Vervolg dan met 3 tot 4 lagen afwisselend lasagnebladen, het spinaziemengsel en de tomatensaus tot alles op is.
  • Maak af met plakken mozzarella, gehalveerde kerstomaatjes en de oregano.
  • Zet voor 30-45 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *