Avocado toast met een gepocheerd eitje en chili

Avocadotoast, I LOVE IT! Deze variant met een gepocheerd eitje vergt wat oefening, maar oefening baart kunst. Om het pocheren te vergemakkelijken gebruik je het liefst zo vers mogelijke eieren en voeg je een beetje azijn toe aan het kookwater. Hierdoor stolt je eiwit sneller. ls je gewoon een neutrale natuurazijn gebruikt proef je hier niks van.

Met de gezonde vetten van de avocado en de vullende vezels van de volkoren boterham houd je het zeker vol tot de volgende maaltijd! Deze avocado toast bevat 266 kcal. Lees het recept hieronder!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 volkoren boterham
  • ½ avocado
  • 1 ei
  • ½ tl chilivlokken
  • Scheutje natuurazijn

Bereiding

  • Rooster de boterham en besmeer met de geprakte halve avocado
  • Pocheer nu het eitje (no stress!): kook in een pan water met wat zout en een scheutje natuurazijn. Breek het eitje in een klein schaaltje. Maak een draaikolk in het kokende water en laat het eitje hier voorzichtig in vallen. Zet het vuur laag, zodat het water zachtjes kookt en laat het eitje 90 seconden garen voor een lopende dooier. Haal het eitje er met een schuimspaan uit en breng op smaak met een beetje zout.
  • Leg je gepocheerde eitje op je avocado toast en maak af met de chilivlokken.

Als je het goed hebt gedaan heb je nu een heerlijke avocado toast met een gepocheerd eitje met een lopende dooier. Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *