Franse gegratineerde uiensoep

Deze uiensoep is zo goed mogelijk na-geaapt uit de Franse keuken, maar dan toch met wat Hollands gemak erin gebracht. Gebruik een witte wijn die je zelf lekker vindt, dan wordt de soep vanzelf aangepast aan jouw smaak! Lees het recept hieronder!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 middelgrote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Paar takjes tijm
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 60 gr boter
  • Glas witte wijn (en nog eentje voor tijdens het koken…)
  • Geraspte kaas
  • 4 geroosterde boterhammen

Bereiding

  • Snijd de uien in ringen, hak de knoflook en bak in de boter dit tot de uien lekker zacht zijn.
  • Haal de blaadjes van de takjes tijm en doe erbij, kruid met zout en veel zwarte peper
  • Voeg de bloem toe en bak dit kort mee, blus dan af met het glas witte wijn.
  • Voeg de bouillon toe en laat zachtjes minimaal 15 minuten koken, hoe langer hoe lekkerder!
  • Snijd de boterhammen in stukjes en strooi die over de soep in ovenbestendige kommen
  • Rasp hierover de kaas en zet 5 minuutjes onder de grill in de oven totdat de kaas lekker bubbelig en gesmolten is!

Hoe langer je de uien laat fruiten in de pan, hoe donkerder de soep wordt hoe meer de zoete smaak van de uien naar voren komt. dit kan je dus naar eigen smaak aanpassen.

 

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *