Appel-abrikozenflappen voor de feestdagen

Deze appel-abrikozenflappen zijn super snel gemaakt en heerlijk als warme snack tijdens de feestdagen! De toevoeging van de abrikozen maakt ze iets zoeter dan gewone appelflappen. Ik heb in dit geval gewelde abrikozen gebruikt. Dit zijn abrikozen die na het drogen vast weer geweld zijn in een vloeistof, in dit geval water, zodat je dit niet zelf hoeft te doen. Je kunt natuurlijk ook gedroogde abrikozen kopen en ze eerst wellen in warm water of een likeur, om er extra smaak in te brengen. Lees het recept hieronder!

PS: Hoe moeilijk is het om appelflappen charmant op de foto te zetten?! Dit was de meest uitgebreide fotoshoot tot nu toe en mijn vriendje Niels kwam uiteindelijk met deze opstelling. Gelukkig waren ze toen wel ver genoeg afgekoeld om er na de shoot meteen op aan te vallen.

Ingrediënten voor 6 appel-abrokizenflappen

  • 6 plakken roomboter bladerdeeg
  • 1 appel
  • Handje gewelde abrikozen
  • 1 el kaneel
  • 5 el rietsuiker
  • 1 tl vanille essence
  • 1 ei

Bereiding

  • Schil en snijd de appel in kleine stukjes en snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Meng het fruit met de kaneel, 3 el rietsuiker en de vanille essence.
  • Leg een paar lepeltjes van het mengsel op de bladerdeegplakjes en vouw ze diagonaal op tot driehoekjes. Duw de randjes aan met een vork.
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee de flapjes. Bestrooi ze daarna met de overige rietsuiker.
  • Bak de appel-abrikozenflappen in een voorverwarmde oven op 200 ‘C voor 15 minuutjes.

Laat de flappen uit de oven kort afkoelen, zodat je je mond niet verbrandt (ik spreek uit ervaring…), maar eet  ze vooral lekker warm!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *