Salade Helen

Deze salade is vernoemd naar Helen, een goede vriendin die ik al jarenlang iedere meivakantie op het strand van Pampelonne zie als we daar op vakantie zijn.  Helaas dit jaar dus niet. Maar deze salade die is gebaseerd op een salade die zij ooit voor ons maakte en serveerde met een lekker glas rosé. Op de een of andere manier smaakt deze salade in de zomer altijd super en aangezien het zonnetje volgende week weer gaat schijnen is het zeker een aanrader….

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram gemengde sla (rucola, lollo rosso, frisee etc.)
  • 600 gram krieltjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 120 gram pancetta
  • ansjovis
  • 8 kipfilethaasjes
  • 1 teentje knoflook
  • Een halve frisse appel
  • Een handje pijnboompitjes
  • 80 gram pecorino
  • Een handje zwarte olijven
  • pezo
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  •  dressing:
    • 1 tl mosterd
    • 1 tl honing
    • 2 tl witte wijnazijn
    • 1 tl ansjovispasta
    • 2 el mayo
    • pezo
    • 1 teen knoflook
    • evt. Italiaanse kruiden (basilicum, oregano, peterselie)
    • klein beetje chili

Bereiding

  • Kook de krieltjes (al dan niet in de schil) gaar.
  • Verdeel de sla over 4 borden. Snijd de paprika’s in stukjes, en de ui in dunne halve ringen. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de halve komkommers daarna in dunne plakjes. Schil de avocado en snijd in plakjes. Verdeel dit alles over de salade op de borden.
  • Kruid de kipfilethaasjes met de pezo en basilicum, oregano en paprikapoeder en de uitgeperste knoflookteen. Bak de kipfilethaasjes tot ze gaar zijn.
  • Maak intussen de dressing. Voeg alle ingrediënten hiervoor in een kom en mix goed door elkaar, indien nodig verdunnen met een beetje water.
  • Bak de pancetta in een koekenpan krokant en laat drogen op een velletje keukenpapier.
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een pan. Schil de halve appel en snijd in kleine reepjes.
  • Verdeel de dressing over de sla op de borden, en beleg de salade vervolgens met de kipfilethaasjes, de verkruimelde pancetta, de pijnboompitjes, de appelreepjes de ansjovis en de olijven. Schaaf met een kaasschaaf wat pecorino over de salade.
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *