Garnalencurry met bloemkool

Jammie. Zeker nu we thuis veel minder vlees eten, staan er steeds vaker gerechten met vis of garnalen op het menu. De combi van garnalen en curry is voor ons een toppertje. En wil je wat minder koolhydraten eten, dan kan je de rijst heel makkelijk achterwege laten.

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 2 grote uien
  • 1 paprika (geel of rood)
  • 1 bloemkool
  • 1 teen knoflook
  • 600 gr grote garnalen
  • 1 limoen
  • 2 el Thaise gele curry pasta (bv Blue Elephant Thaise gele curry)
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • Visbouillonblokje
  • 1 rode peper
  • 250 gr rijst
  • 1 handvol gesneden bosuitjes
  • 1 el verse koriander

Benodigdheden:

  • Snijd de uien en paprika in grove stukken. Pers de teen knoflook uit. Rasp de schil van de limoen. Snijd de rode peper fijn.
  • Ontdooi de garnalen en snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • Bak in een wokpan de uien, paprika en knoflook tot ze zacht zijn. Voeg de limoenrasp en eventueel de peper toe.
  • Voeg de currypasta toe en bak kort mee. Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Voeg de bloemkoolstukjes toe en vul aan met visbouillon tot de stukjes bijna onder water staan. Kook met de deksel op de pan tot de bloemkool bijna gaar is (ongeveer 15 minuten).
  • Kook intussen de rijst gaar.
  • Voeg de garnalen en het sap van de limoen toe aan de groenten en kook tot de garnalen gaar zijn.
  • Serveer de curry over de rijst en garneer eventueel met gesneden bosuitjes en koriander.

 

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *