Zomerse Paella

 

Paella

Aangezien we deze zomer misschien wel helemaal niet naar het buitenland kunnen, laten we het buitenland maar naar onze keuken komen. Daarom de komende tijd wat internationale zonnige gerechten met als start een overheerlijke paella, waar ik al vaak mee gescoord heb bij vrienden en familie….

Ingrediënten voor 4-5 personen:

  • 2 grote uien
  • 2 paprika’s (groen/geel en rood)
  • 1 rode peper
  • Een paar ansjovisfilets of 1 tl ansjovispasta
  • Olijfolie om in te bakken
  • 2 grote tenen knoflook
  • 200-250 gr paellarijst
  • 200 gr gepelde gamba’s (middelmaat)
  • 10 grote ongepelde gamba’s
  • 150 gr witvis
  • 150 gr inktvistubes
  • 300 gr kipfilethaasjes
  • Een paar handjes erwtjes
  • Visfond of visbouillon (ongeveer 0,5 – 1 l)
  • Een scheut witte wijn
  • 1 el paellakruiden (½ tl Spaanse saffraan, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijn, 1 tl kurkuma, 1 tl knoflookpoeder, ½ tl kruidnagel, ½ tl rozemarijn, 1 tl peper, 1 tl zout)
  • Saffraan (kort in warm water geweld)
  • 1,5 citroen
  • Basilicum
  • Oregano
  • Paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Zeezout
  • Pezo (peper en zout)

Benodigdheden:

  • Paellapan

Bereiding

  • Snijd de groenten in grove stukken en snipper de knoflook, peper en ansjovis fijn. Bak op laag vuur tot de groenten zacht worden. Voeg de paellakruiden toe en bak even mee, gebruik pezo naar smaak en voeg dan een scheut witte wijn toe om de aanbaksels los te roeren.
  • Voeg de rijst en saffraan (met het beetje water) toe en roer door. Bak kort mee en voeg dan fond/bouillon toe tot de rijst onder staat. Pers een halve citroen erover uit.
  • Verdeel de vis over de pan en druk onder in de rijst (vis kan er eventueel bevroren bij). Breng aan de kook en kook afgedekt ongeveer 30 minuten, roer af en toe door.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken en gril deze in een grilpan zodat er mooie streepjes op komen.
  • Voeg eventueel extra bouillon toe aan de paella als deze te droog wordt. Voeg de laatste 5 minuten de erwtjes toe en roer een laatste keer door. Laat vanaf nu onder deksel droog koken.
  • Kruid de kipfilethaasjes met basilicum, oregano, paprikapoeder, pezo en knoflook en bak ze gaar. Leg ze vervolgens bovenop de paella.
  • Bak vervolgens de ongepelde gamba’s met wat knoflook en zeezout op hoog vuur gaar.
  • Versier de paella met de ongepelde gamba’s en in partjes gesneden citroen.
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *