Luxe speltbol met zalm en zure appel

Doe maar luxe hoor! Deze speltbol met zalm en zure appel laat je even denken dat je in een leuk tentje in een zonnige mooie stad zit te lunchen. Maar dan zonder stad, zonder kok/bediening en (als je pech hebt) zonder zon… Deze lekkere, crunchy speltbol (ik heb ‘m van de broodafdeling bij de Appie) is belegd met zalm, rucola, pijnboompitjes en een lekkere crème van zure room, geitenkaas, groene appel en dille. Dat alles bij elkaar opgeteld, kom je uit op 480 kcal :). Dit is een perfect broodje voor een lunch of brunch met vriendinnen of gewoon lekker helemaal voor jezelf! Zo maak je het:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 verse (of afgebakken) speltbollen
  • 2 plakken gerookte zalm
  • handje rucola
  • 80 gr zure room
  • 18 gr geitenkaas (dat is bijvoorbeeld één plakje van zo’n voorgesneden rolletje geitenkaas)
  • 1 tl dille
  • 1/2 groene appel (een zure, granny smith bijvoorbeeld)
  • 1 el pijnboompitten

Bereiding

  • Snijd de groene appel in hele kleine blokjes en meng met de zure room, geitenkaas en dille tot een geheel. Kruid met zout en peper.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Snijd de bolletjes open en beleg met de zure appelcrème, een plakje gerookte zalm, rucola en de pijnboompitten.

 

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *