Kikkererwtendip met volkoren tortillachips

Trek in tortillachips tijdens je dieet? Ik altijd! Deze tortillachips met een warme kikkererwtendip vervullen zeker deze trek. De spicy kikkererwten met de crunchy, zoute tortillachips laten je geloven dat je aan het cheaten bent, terwijl één portie maar 360 calorieën bevat.

Ik gebruik vaak knoflookzout om gerechten makkelijk op smaak te brengen. Het is heerlijk op deze tortillachips, maar bijvoorbeeld ook op popcorn, edamame of door de kruidenboter heen. Het geeft meer smaak dan gewoon zout, waardoor je uiteindelijk minder gebruikt, wat dan weer beter voor de gezondheid is. 🙂

Wil je weten hoe je dit recept moet maken? Lees gauw verder:

Ingrediënten voor 1 portie

 • 1 volkoren tortilla
 • 80 gr kikkererwten
 • 2 handenvol spinazie
 • 1 tomaat
 • 1 kleine rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl gemalen komijn
 • 1 tl paprikapoeder
 • snufje cayennepeper
 • sap van een kwart limoen
 • 1 el gehakte koriander
 • knoflookzout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Snijd de tomaat en ui in stukjes en hak de knoflook fijn. Bak dit in een klein beetje olijfolie tot de uien zacht zijn en kruid met peper, zout, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg als laatste de kikkererwten, limoensap en koriander toe en warm even mee. Laat het mengsel na toevoegen van de koriander niet meer koken, want dan kan de koriander bitter gaan smaken.
 • Snijd de tortilla in grove stukken en bestrijk een kant licht met een beetje water (hierop kan het knoflookzout straks plakken). Bestrooi dan met knoflookzout naar smaak en leg op een rooster in de voorverwarmde oven. Binnen een paar minuutjes worden de tortillachips lichtbruin en krokant, maar hou ze in de gaten! Als ze te donker worden, zijn ze niet meer lekker.

Serveer de kikkererwtendip met de tortillachips en maak eventueel af met een extra partje limoen en wat verse koriander. Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *