Salade met halloumi, appel en yoghurtdressing

Dit is een heerlijk uitgebreide salade voor in de weekenden. Door de halloumi en pancetta voelt het als een cheatmeal, terwijl de yoghurtdressing het calorieëntotaal toch op 420 kan houden. Daarnaast voegen de spinazie en de appel voor een boost van vitaminen en mineralen, dus ik zie geen reden om deze salade niet te maken. 🙂

Kaas bakken lijkt misschien raar, maar halloumi heeft een specifieke eiwitstructuur, waardoor het niet compleet smelt tijdens het bakken. Het wordt eerder een soort sponzige structuur met, als je het goed bakt, een lekker krokant korstje.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 300 gr spinazie
 • 225 gr halloumi, in plakken van ongeveer 3 mm dik
 • Een rode appel
 • Sap van een kwart citroen
 • 80 gr pancetta
 • Voor de yoghurtdressing:
  • 2 el Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 4 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook

Bereiding

 • Maak eerst de dressing: snijd de ansjovisfilets en knoflooktenen fijn en meng met de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdun eventueel met een scheutje water, als je een dunnere dressing wilt. Kruid met zwarte peper en zout.
 • Snijd de rode appel in fijne reepjes en besprenkel met wat citroensap om verkleuring tegen te gaan.
 • Bak de pancetta in een klein beetje olijfolie knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Veeg met keukenpapier het meeste vet uit de pan en bak in het overige vet de halloumi goedbruin. Kruid met peper en zout.
 • Maak nu de borden op: begin met de spinazie, appel en pancetta. Voeg dan de dressing toe en leg als laatste de halloumi bovenop.

Proef altijd! Iedereen heeft zijn eigen smaak, ga dus niet klakkeloos van een ander zijn/haar recept uit en pas de smaken aan naar jouw voorkeur. Pas de dressing bijvoorbeeld naar jouw eigen smaak aan: meer ansjovis of zeezout voor een zoutere smaak, meer honing voor een zoetere smaak en meer azijn voor een zuurdere smaak. Als je hiermee leert te spelen kan je elk recept aanpassen aan wat jij, je vrienden of misschien je kinderen het lekkerst vinden.

TIP: Voeg wat fijngeraspte parmezaanse kaas toe aan deze dressing en je hebt een ‘light’ caesar dressing!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *