Libanese flatbread met kip en venkelsalade

Deze Quick Fix is een heerlijk frisse, vullende lunch. De venkel heeft een uitgesproken anijssmaak en de jalapeno en citroensap geven het een kick. Bij mij thuis lusten ze geen venkel, dus dit kan ik helaas alleen voor mezelf maken, maar als je van venkel houdt, is dit echt een gerecht voor jou!

Ingrediënten voor 2 personen

 • 2 kipfilets
 • 1 knol venkel
 • 100 gr rucola
 • 1/2 jalapeno, fijngehakt
 • Sap en rasp van een halve citroen
 • 1 tl paprikapoeder
 • 2 el Griekse yoghurt (10% vet)
 • 2 Libanese flatbreads

Bereiding

 • Snijd de kipfilets overlangs doormidden (zoals je een broodje opensnijdt), zodat je 4 dunne plakken krijgt. Bestrooi de filets royaal met peper en zout en bak in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag om en om in een paar minuten goudbruin en gaar. Snijd in kleine stukjes.
 • Snijd de venkel met een mandoline of goed keukenmes in zo dun mogelijke plakjes. Meng met de jalapeno, citroenrasp en sap, yoghurt en paprikapoeder. Kruid met veel peper en zout naar smaak. Roer als laatste de rucola en kipstukjes erdoorheen.
 • Beleg de flatbreads met het kip-venkelmengsel, eventueel met extra rucola, en serveer met een extra partje citroen.

Deze Quick Fix is 480 kcal waard.

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *