Gevuld turks brood met kipgehakt

Dit is een super lekkere lunch, die je zo op tafel hebt staan. Het kipgehakt is lekker pittig gekruid, wat heerlijk combineert met de yoghurtsaus. Lees gauw verder voor het recept:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr kipgehakt
  • 1 gele paprika
  • 1 vleestomaat
  • 2 uien
  • 1 Turks brood
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el oregano
  • Snufje chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 4el yoghurt
  • 1 tl baharat kruidenmix
  • ½ tl piment d’Espelette
  • Verse basilicum naar smaak

Bereiding

  • Snijd de uien, paprika en tomaat in stukken. Pers de teen knoflook uit.
  • Rul het gehakt op hoog vuur, voeg dan de groenten, komijn, paprikapoeder, oregano, chili en knoflook toe. Bak de groenten 5 minuten mee op hoog vuur en laat het geheel dan 10 minuten op middelhoog vuur onder een deksel sudderen.
  • Snijd het Turkse brood doormidden en vul met het gehaktmengsel. Bak 5-10 minuten in een voorverwarmde oven op  200 ‘C.
  • Maak ondertussen de saus van de yoghurt, baharat, piment d’Espelette en basilicum.
  • Snijd het gevulde brood in punten en serveer met de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *