Omelet caprese

Katertje na nieuwjaar? Begin het nieuwe jaar goed met deze omelet caprese! Je kunt dit alleen voor jezelf maken, maar je kunt dit ook makkelijk als een grotere portie maken en punten ervan snijden. Maak je meteen je familie of huisgenoten blij. #goedevoornemens

Ingrediënten voor 4 personen

 • 8 eieren
 • 100 ml light kookroom
 • 1 vleestomaat
 • 100 gr mozzarella balletjes
 • 300 gr spinazie
 • 1 el olijfolie
 • handje verse basilicumblaadjes

Bereiding

 • Verwarm de olijfolie in een koekenpan met een hoge rand. Snijd de tomaat in stukjes en bak in de olijfolie met de spinazie kort tot de spinazie geslonken is. Snijd de basilicumblaadje en kleine reepjes en voeg de helft toe.
 • Klop de eieren luchtig met de kookroom. Kruid alvast met peper en zout.
 • Voeg de eieren toe aan de pan en zorg dat de spinazie en tomaat goed verdeeld zijn door het eiermengsel. Bak 3 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Voeg als de bovenkant nog vloeibaar is de mozzarellaballetjes toe en bak met de deksel op de pan tot de omelet gaar is. Let op, dit kan even duren. Zet het vuur dus niet te hoog om te voorkomen dat de onderkant verbrandt.
 • Stort de omelet uit de pan op een bord of plank, garneer met de overige basilicum en snijd in punten.

Een portie van deze omelet is 250 kcal, dus eet dit vooral op een geroosterde boterham of in een broodje om een volwaardige maaltijd te krijgen. Deel dit met je familie of huisgenoten en iedereen zal van je houden, ongeacht hoe je je vannacht gedragen hebt. 🙂 Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *