Aziatische salade met garnalen en avocado

Deze salade, met spinazie als basis, is super rijk aan voedingsstoffen en verschillende smaken. Ik gok dat feta op een Aziatische salade een beetje vloeken in de kerk is, maar ik vond dat de salade nog wat miste en dit hadden we nog in huis.
Super lekkere combi, hoor! Voor de dressing heb ik de Kewpie Yama roasted sesame dressing gebruikt, maar als je dit niet kan vinden kan je ook tahin gebruiken, dat is een sesampasta die iets makkelijker te verkrijgen is. Lees voor het recept gauw verder: 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 300 gr garnalen (gepeld en ontdooid)
  • 1 el wokolie
  • 2 tenen knoflook (geraspt of fijngehakt)
  • 1 el geraspte verse gember
  • Een halve rode peper
  • 1 avocado
  • 2 handjes geroosterde pinda’s
  • 2 el Kewpie Yama roasted sesame dressing
  • 1 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • sap van een halve limoen
  • 1 el sesamolie (of een andere olie)
  • 1 tl fijngehakte koriander
  • 300 gr spinazie
  • 50 gr feta

Bereiding

  • Maak eerst de dressing: voeg de sesamdressing, sojasaus, rijstazijn, sesamolie, limoensap en koriander samen en roer goed door.
  • ;Verhit de wokolie in een koekenpan en voeg de geraspte gember en knoflook toe. Bak kort aan en voeg dan de garnalen toe. Bak de garnalen op hoog vuur roze en gaar.
  • Snijd de avocado in blokjes en de rode peper in ringetjes.
  • Maak nu de salade af: doe de spinazie in twee kommetjes en verdeel hierover de avocado, de garnalen en de dressing. Doe dan de pinda’s erbij en verkruimel de feta erboven. Garneer als laatste met de rode peper. Eet smakelijk!

Deze salade is 510 kcal per portie. Net niet onder de 500 kcal, maar dan loop je maar even een rondje om de tafel voordat je begint met eten, dan zijn die 10 kcal extra er weer af 🙂

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *