Snelle noedelsoep

Deze noedelsoep is snel gemaakt, lekker kruidig en pittig van smaak en warmt je helemaal op. Door noedels van zilvervliesrijst te gebruiken, kan hij ook nog eens glutenvrij gemaakt worden! Let dan wel op dat je glutenvrije bouillon en sojasaus gebruikt, deze zijn tegenwoordig niet moeilijk meer te vinden.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 90 gr zilvervliesrijst noedels
  • 500 ml kippenbouillon
  • Rasp van de schil van een halve limoen
  • Sap van een halve limoen
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl geraspte knoflook
  • 1 el sojasaus
  • Een halve fijngehakte rode peper
  • Verse koriander voor garnering

Bereiding

  • Bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking.
  • Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de overige ingrediënten (behalve de koriander) toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de noedels over twee bakjes en giet de bouillon eroverheen, garneer met de koriander.

Een portie van deze noedelsoep is 190 kcal en kan natuurlijk altijd verder aangekleed worden met groenten (denk bijvoorbeeld aan taugé, bosui of paksoi) en kip of vlees, als je een iets vollere maaltijd op tafel wilt zetten.

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *