Spruitjes uit de oven met rozemarijn

Winter, tijd voor spruitjes. Spruitjes bevatten maar 5g koolhydraten, 4g eiwitten en geen vetten per 100 gram. Daarnaast zitten ze bomvol vitamine C en calcium. En vooral die vitamine C kunnen we met dit hondenweer wel gebruiken. Spruitjes eten mag volgens mijn oma nog steeds pas als de eerste nacht vorst er overheen is gegaan. Die vorst hebben we ondertussen wel gehad, maar hoe maak je die spruitjes nou lekker klaar? Daar heb ik vandaag een lekkere tip voor, helemaal gratis.

Spruitjes zijn gekookt natuurlijk lekker, maar om eens een andere structuur uit de spruitjes naar boven te halen heb ik ze hier geroosterd in de oven. Dit is zeker geen hogere wiskunde. Het gaat als volgt:

  • Smeer een bakplaat in met olijfolie en bestrooi met een paar fijngehakte teentjes knoflook
  • Maak de spruitjes schoon en snijd ze eenmaal doormidden. Leg op de bakplaat en bestrooi met gehakte, verse rozemarijn, peper en zout.
  • Hussel even goed door, zodat de spruitjes bedekt raken met een laagje olie en schuif dan in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  • Laat de spruitjes 20-30 minuten roosteren en roer tussendoor twee of drie keer om.  Iedere oven is anders, dus check rond de 20 minuten of je spruitjes al gaar zijn en laat eventueel langer wat in de oven staan. Eet smakelijk!
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *