Snelle bami met kippendij

Deze bami is supersnel klaar en heerlijk van smaak. Daarbij bevat één portie maar 486 kcal.

Bij het wokken is het handig om alle ingrediënten van tevoren gesneden en klaar voor gebruik te hebben. Zo kan je in korte tijd op hoog vuur alles knapperig bakken! Ik gebruik hier wokolie, omdat deze een lekkere pittige smaak geeft, maar gebruik anders een olie die goed tegen de hitte kan, zoals sesamolie, arachideolie of zonnebloemolie. Sommige andere soorten bakvet (bijvoorbeeld boter) kunnen verbranden bij hogere temperaturen en hierdoor schadelijke stoffen produceren. Aan de andere kant kunnen gezonde stoffen en smaken in bepaalde soorten vet (bijvoorbeeld extra vierge olijfolie) verloren gaan bij sterk verhitten, dus is het zonde om zoiets lekkers hiervoor te gebruiken.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 400 gr kipdijfilet
 • 1 paksoi
 • 200 gr peultjes
 • 125 gr taugé
 • 4 bosuien
 • 1 rode ui
 • 1 rode peper
 • 1 teen knoflook
 • 1 tl geraspte gember
 • 3 el ketjap
 • 2 el sojasaus
 • 1 el komijn
 • 1 el gemalen korianderzaad
 • 1 el laos
 • 250 gr mie
 • 2 el wokolie
 • Optioneel: verse koriander

Bereiding

 • Pel en snijd de ui in grove stukken. Snijd de paksoi en bosuien in stukken van 1 cm. Hak de peper en knoflook fijn.
 • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
 • Snijd de kipdijfilets in stukken en schroei dicht in de wokolie op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook, bosui, gember en de helft van de rode peper toe. Kruid met peper, zout, komijn, korianderzaad en laos. Voeg na 2 minuten de peulen en het witte deel van de paksoi toe. Voeg ook de ketjap en sojasaus toe. Bak 2 minuten mee.
 • Voeg op het laatst de taugé en het groene blad van de paksoi toe. Warm even mee en voeg dan de gekookte mie toe.
 • Serveer met de overige rode peper en eventueel verse koriander.
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *