Gevulde tomaten uit de oven

Deze gevulde tomaten zijn perfect als vegetarisch tussengerechtje bij een kerstdiner. Het is even wat werk, maar het resultaat ziet er super leuk uit en is uiteraard erg lekker!

Ingrediënten voor 6 personen

  • 6 tomaten aan een tros
  • 50 gr riso (orzo) pasta
  • Handje verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el olijfolie
  • 50 gr geitenkaas of feta
  • Optioneel: chiliolie

Bereiding

  • Knip de tomaten voorzichtig los van de tros (laat de steeltjes aan de tomaten vastzitten) en snijd de topjes eraf. Hol ze uit en bewaar de inhoud.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Hak de knoflook fijn en bak kort in de olijfolie in een sauspannetje. Voeg de inhoud van de uitgeholde tomaten en de tijm toe. Kruid met peper en zout en laat 10 minuten pruttelen. Pureer glad met een staafmixer en voeg de (fijngehakte) basilicum en gekookte pasta toe. Verkruimel de kaas hierboven en roer kort door.
  • Vul de tomaten met de pasta en bak in een ovenschaal in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 oC. Besprenkel eventueel met de chiliolie als ze uit de oven komen. Enjoy!

Probeer zo groot mogelijke tomaten te zoeken met de steeltjes er nog aan en varieer naar smaak met kruiden en of andere smaakmakers in de saus. Ik heb hier enkel verse basilicum en wat tijm gebruikt, maar voeg gerust chilivlokken toe voor wat meer pit of een klein schepje suiker om de zoetheid van de tomaten naar boven te halen.

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *