Gin Tonic met gedroogde sinaasappel

Weekend = tijd voor een cocktail! Deze G&T was de eerste die ik echt lekker vond! Hierin gebruik je een shot (30 ml) @bobbysdrygin en een flesje (200 ml) Loopuyt tonic. Om een beetje van de calorieën weg te nemen kan je ook tonic light pakken, bijvoorbeeld van @royalclubnl.

Smaakmakers in deze G&T zijn jeneverbessen en gedroogde sinaasappel. Deze maak je gemakkelijk zelf door een zak handsinaasappelen in plakken van een halve centimeter te snijden en op een rooster in een oven van 70-80 graden een paar uur te laten drogen. Ze zijn goed als ze niet meer plakkerig zijn en de keuken heerlijk ruikt. Ze zijn heel goed te bewaren in een luchtdichte pot of bak. Ik heb laatst zelfs een paar zelfgedroogde sinaasappels in een kerststukje verwerkt. Multifunctioneel dus. 🙂

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *