‘Light’ bospaddenstoelenrisotto met geitenkaas en rucola

Light risotto? Is dat een ding? JAZEKER! Door een deel van de risottorijst te vervangen door geraspte courgette, maak je de risotto een stuk calorie-armer, terwijl je daar niks van proeft. De courgette gaat in feite gewoon op in de romige, zachte risotto. Op deze manier is een bord van deze risotto ongeveer 300 kcal. Dat is niet verkeerd toch?

Ik ben daarnaast dol op de combinatie van bospaddestoelen en geitenkaas. Bospaddenstoelenbouillon vind ik echt de uitvinding van de eeuw. Het is een super smaakmaker die elk gerecht direct een rijke, decadente smaak geeft. Lees gauw verder voor het recept:

Ingrediënten voor 4 personen

 • 160 gr risottorijst
 • 1 courgette
 • 400 gr paddenstoelenmix (bijvoorbeeld paddenstoelenmix voor pasta van Albert Heijn)
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 1 glas witte wijn (en eentje voor in de hand tijdens het koken)
 • 1½ liter bospaddenstoelenbouillon
 • Bosje tijm
 • Paar takjes selderij
 • 80 gr geitenkaas
 • 200 gr rucola
 • 1 el olijfolie

Bereiding

 • Snipper de uien en knoflook en rasp de courgette grof. Scheur of snijd de paddestoelen in grote stukken.
 • Bestrooi de courgette met zout en laat 10 minuten staan om het vocht te onttrekken.
 • Fruit de uien en knoflook in olijfolie. Voeg de paddestoelen toe  en bak 5 minuten mee. Kruid met peper en zout. Voeg dan de risottorijst toe en roer om tot alle korrels voorzien zijn van een glanzend laagje. Voeg de tijm en selderij met tak en al toe. Bindt ze eventueel met een touwtje vast, zodat je ze er later makkelijker uit kan halen.
 • Voeg als eerste een glas witte wijn toe en laat opnemen. Voeg dan beetje bij beetje de warme bouillon toe en laat tussendoor opnemen tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes.
 • Haal de takjes kruiden eruit en voeg de rucola en geitenkaas toe. Roer nog een laatste keer door en dien dan op.

Voor risotto moet je even de tijd nemen. Voeg de warme bouillon beetje en beetje toe en wacht elke keer tot de bouillon helemaal door de rijst is opgenomen. Afhankelijk van hoe warm je bouillon is en hoe snel je de risotto na elke toevoeging aan de kook hebt, varieert de kooktijd. Proef na de eerste liter bouillon elke paar minuten even of de rijst al gaar is.

TIP: om een lekkere crunch toe te voegen op het einde kan je de risotto lekker garneren met grof gehakte walnoten.

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *