Wraps met gekruid lamsgehakt en zoetzure komkommersalade

Deze overheerlijke wrap met gekruid lamsgehakt en een zoetzure komkommersalade zit vol met verschillende smaken en zal iedereen verrassen! Een portie bevat 575 kcal. Net iets boven mijn normale grens van 500, maar dit gerecht is het zeker wel waard.

Ik gebruik graag zoetstof van Grensweet Stevia, maar elke zoetstof is natuurlijk anders van kracht. Proef de zoetzure salade tussendoor om te kijken of deze voor jou de juiste balans tussen zoet (van de zoetstof) en zuur (van de azijn) heeft bereikt. Pas eventueel aan naar jouw smaak.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr lamsgehakt
  • 4 tenen knoflook
  • Fijngehakte schil van een kwart citroen
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 komkommers
  • 3 rode uien
  • 1 kleine rode peper
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 1 el zoetstof
  • 4 volkoren wraps
  • Bosje peterselie
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  • Snijd of schaaf de komkommer en rode ui in dunne plakken. Voeg een halve fijngehakte peper, de witte wijnazijn en zoetstof toe. Kruid met peper en zout en laat minimaal een halfuur marineren in de koelkast. Laat dan uitlekken om het overtollige vocht en azijn te verwijderen.
  • Maak een saus van de yoghurt, fijngehakte citroenschil, twee uitgeperste tenen knoflook en een half bosje fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  • Bak het lamsgehakt rul in olijfolie. Voeg twee uitgeperste tenen knoflook, de andere halve peper (ook fijngehakt), de overige peterselie en de komijn en paprikapoeder toe. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de wraps met de zoetzure komkommersalade, het gehaktmengsel en de yoghurtsaus.

TIP: probeer dit ook eens in een Libanees flatbread in plaats van in een wrap!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *