Pasta pomodoro e basilico

Toen wij 3 zomers geleden op vakantie in Italië zijn geweest, heb ik echt elke dag pasta pomodoro e basilico gegeten; ik kon er geen genoeg van krijgen! Dit is natuurlijk zo’n gerecht dat je eigenlijk moet maken met zelfgemaakte pasta en tomaten geplukt door een 90-jarig omaatje uit een heel klein, bijzonder dorpje in het uiterste zuiden van Italië, terwijl je basilicum gebruikt waar Italiaanse elfjes overheen geplast hebben …… Maar met een blikje gepelde tomaten van de Appie en lekker wat knoflook en ‘gewone’ basilicum kom je toch aardig in de buurt.

Een portie zoals ik hier gemaakt heb, is 380 kcal waard, wat voor een pasta reuze meevalt. Maar ik waarschuw je: deze pasta is echt #comfortfood en schreeuwt om een tweede en derde portie. Lees gauw verder voor het recept:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 blikken gepelde tomaten (800g gr)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 gr verse tagliatelle (of 200 gr droge tagliatelle)
  • Bosje basilicum

Bereiding

  • Hak de knoflook fijn en bak op laag vuur in twee eetlepels olijfolie. Laat niet bruin worden! Voeg dan de gepelde tomaten toe. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten pruttelen.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, haal met een tang of schuimspaan uit de pot en voeg met wat aanhangend pastawater toe aan de saus. Roer even goed door zodat alle tagliatelle bedekt is met een laagje saus.
  • Hak de basilicum grof, voeg toe en roer even door. Garneer eventueel met een topje basilicum.

Je kunt natuurlijk vanalles aan deze pasta toevoegen, maar eigenlijk is deze pasta perfect zoals hij is, simpel en lekker. Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *