Marokkaanse couscoussaus (Appie-hack)

Deze saus is gebaseerd op de saus in de maaltijdpakketten (Marokkaanse couscous) van Albert Heijn. Wij zijn thuis dol op deze couscous, maar de portie is voor ons nét wat te klein. We houden zo namelijk niks over om de volgende dag mee te nemen als lunch. 😉

Om achter het recept te komen ben ik de ingrediëntenlijst in gedoken en ik moet zeggen, het is me best goed gelukt. Deze kruidige saus is voldoende voor ongeveer 5-6 porties couscous, maar kan ook in andere gerechten verwerkt worden. Lees verder voor het recept:

Ingrediënten voor ongeveer 5-6 porties couscoussaus

  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 sjalotten
  • 2tenen knoflook
  • 2tl korianderzaad
  • ½ tl mosterd
  • 1 tl laos
  • ½ tl venkelzaad
  • 1 tl gember
  • 1 tl komijn
  • 1 tl karwij
  • ½ tl chilipoeder
  • 2 tl oregano
  • 2 tl paprikapoeder
  • Sap van een citroen
  • 1 tl zout

Bereiding

  • Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine of vijzel en meng tot een gladde puree.
  • Doe de puree in een luchtdicht potje en bewaar in de koelkast.
  • Warm de puree 5 minuten mee in je gerecht.
Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *