Shakshuka

Shakshuka is een heerlijk makkelijk gerecht van Oosterse afkomst dat bestaat uit eieren, gepocheerd in pittige tomatensaus. Daar eten ze het als ontbijt, maar zo’n pittig ontbijtje zijn wij hier niet gewend, dus ik eet het liever als lunch of diner. Het is super makkelijk om te maken en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis!

Je kunt dit serveren met pita, flatbread, gewoon stokbrood of zoals ik hier had met een Turks brood. Ook qua groenten kan je er zo veel of zo weinig in doen als je wilt. Het is een heerlijk gerecht om te delen met familie of vrienden en lekker met brood in te dippen. Als je dit met een Turks brood eet is een portie 420 kcal waard. Lees het recept hieronder:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 blikken (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Bereiding

  • Snijd de uien en paprika’s in blokjes en hak de peper en knoflook fijn. Bak in een hapjespan eerst de uien glazig met de knoflook en peper. Voeg dan de paprika toe en bak dit 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenblokjes, komijn, paprikapoeder en het korianderzaad toe en kruid met peper en zout. Laat dit 15 minuutjes lekker pruttelen met de deksel op de pan.
  • Maar met een soeplepel 4 kuiltjes in de saus en breek hierin de eieren. Laat de eitjes met de deksel op de pan 10-12 minuten pocheren tot de eiwitten gaar zijn en de eidooiers nog lopend zijn.

Maak af met verse gehakte peterselie of koriander (net wat je zelf lekkerder vindt) en serveer met vers afgebakken brood. Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *