Hemelse chocoladetaart

Deze chocoladetaart is ontstaan uit een samenvoeging van verschillende recepten, net zolang tot ik de beste chocoladetaart EVER te pakken had. De twee taarthelften zijn nog lekker vochtig en plakkerig als ze uit de oven komen en de chocoladebotercrème is echt om je vingers bij af te likken!

Deze taart kost wel even wat werk, maar als hij eenmaal af is, zal iedereen van je houden. Tenzij je hem natuurlijk in je eentje opeet… Ik oordeel niet…

Ik gebruik voor deze taart springvormen met een diameter van 24 cm. Deze taart is super machtig (machtig lekker), dus je kunt er ongeveer 12 stukken uit halen.

Ingrediënten voor de taart

  • 260 gr bloem
  • 400 gr suiker
  • 75 gr cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1½ tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 1 tl espressopoeder
  • 240 ml melk
  • 120 ml kokosvet
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille-extract
  • 240 ml kokend water

Ingrediënten voor de chocoladebotercrème

  • 360 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr cacaopoeder
  • 550 gr poedersuiker
  • 120 ml melk
  • 2 tl vanille-extract
  • ½ tl espressopoeder

Bereiding van de taart

  • Mix bloem, suiker, cacao, bakpoeder, baksoda, zout en espressopoeder in een kom.
  • Verwarm het kokosvet met de melk in de magnetron tot het vet gesmolten is. Voeg hieraan het vanille-extract toe.
  • Mix met een elektrische mixer het natte mengsel door de droge ingrediënten. Voeg dan de twee eieren toe en mix tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg als laatste voorzichtig al mixend het kokende water toe aan het beslag. Het hoort nu een zeer vloeibaar beslag te worden. Don’t worry.
  • Bak in twee taartvormen van dezelfde doorsnee in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 30-35 minuten. Test met een satéprikker of de kaarthelften gaar zijn door de prikker in het midden van de taart te steken. Als de prikker er schoon uit komt is de taart gaar. Laat beide lagen 10 minuten in de vorm afkoelen en laat vervolgens uit de vorm volledig afkoelen.

Bereiding van de botercrème

  • Mix de cacao en de roomboter met een elektrische mixer tot een glad mengsel
  • Voeg dan in delen de suiker en melk toe. Mix na elke toevoeging minimaal 1 minuut om de botercrème zo luchtig mogelijk te krijgen.
  • Maak de botercrème af met het espressopoeder en vanille-extract.

Snijd de taarthelften eventueel bij zodat ze recht zijn (de restjes zijn lekker om op te snacken voordat de taart klaar is) en stapel ze op met een laag botercrème ertussen. Bestrijk de buitenkant van de taart met de rest van de botercrème. Zorg dat de botercrème niet te koud is, want dan is hij te hard en kan je de taarten kapot maken. Als de crème te warm is, smelt hij en kunnen de kaarthelften van elkaar af gaan glijden. Het beste is om de botercrème te maken en kort in de koelkast te zetten, zodat hij niet helemaal hard is, maar wel iets steviger. Zet de taart ook na het vullen en bestrijken meteen in de koelkast, zodat de botercrème opstijft en de taart verstevigt.

Versier deze taart met bijvoorbeeld chocoladekrullen of -schaafsel, hagelslag of kokosrasp. Ook vers fruit is super lekker met deze taart. Gebruik je creativiteit en dan kan je hier altijd iets moois van maken. En als het niet mooi is, dan is het in ieder geval lekker. 🙂 Eet smakelijk!

Volg en like mij hier:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *